22 Mayıs 2011 Pazar



Yıl 4, Sayı 6 (Yaz 2008)

Katkı koyanlar (15):
Hara Stephanou, Bora Ercan, Sencan Köymen, Levent Cantürk, Halil Karapaşaoğlu, Alev Adil, Leni Photi, Jenan Selçuk, Tanju Keskinel, Gür Genç, Senem Gökel,
Oya Akın, Hüseyin Öntaş, Emre İleri, Joy Harjo

ALTINCI ISIRGAN

Bir – Devlet (hükümet), yapması gerekenleri yapmıyor; her şeyi bıraktı, ehalinin cebindeki bir iki gram otun peşine düştü. Toptancılar, toptancılardan pay alanlar gazetelere haber olmuyor hiçbir zaman. Polis sadece kırıntılarla uğraşıyor iş yapıyor görünmek, göz boyamak, kamoyunun ilgisini başka yerlere çekmek için... Peki, o kadar kişi yakalandı, yakalanıyor, neden önünü alamıyorlar, gittikçe daha çok kişi yakalanıyor. Bunu sormuyorlar mı kendilerine?
Her kapıya eğitilmiş bir köpek koysalar da işe yaramayacak, toprak ot yetiştirmeye devam edecek.

İki – Dünyadaki ülkeler arasında, metre kareye düşen şair ve siyasetci sayısı en yoğun Kıbrıs adasındadır herhalde. Eski dönemlerde varolan zanaaatlar ve meslekler kaybolup ortadan kalktı ya, onların yerini şairler ve siyasetciler aldı. Şairler (hepsi değil tabi ki), eserlerinden daha büyük sesler çıkarmaya çalışıyor. Siyasetcilerin bir çoğu ise tenekecilik yapıyor sanki.... Tamam, herkes hürdür, her istediğini yapar ve ilerde zaman yargılar yaptıklarını, yapıtlarını. Yine de, söylenme, eleştirme veya küfretme hakkımız vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder